Enriqueta Cepeda

Jag bygger alla mina föremål för hand och sitter aldrig vid en drejskiva. Ett långsamt sätt att arbeta som passar mig. Lerans egen färg och egenskaper är betydelsefullt för keramikens slutliga form och utseende. Ibland förstärks uttrycket genom att ytan glättas med en sten före bränning och poleras med ekologiskt bivax efter bränning. Det är inte exakthet jag strävar efter utan ett harmoniskt föremål som känns skönt att hålla i när man använder det.

En del saker rökbränner jag, en gammal primitiv teknik som ger spännande resultat. Det är lågbränd keramik, föremålen har endast skröj bränts i en elektrisk ugn (1.000 grader) och därefter bränner jag dem i en öppen eld. Eldens lågor skapar mönster och ger liv till ytan. Jag använder inte några glasyrer eller oxider vid rökbränningen.

Konsthantverkarna i Karlstad, En skål för livet
samlingsutställning 9 jan - 3 febr 2016

Nordiska Trädgårdar, Älvsjö, 20-23 mars 2014

Galleri 125 kvadrat, Stockholm, separatutställning
19 augusti - 12 september 2017

Aktuellt:
http://www.cepedaceramics.com

Instagram @cepedaceramics
http://through-objects.com/blog/enriqueta-cepeda

You can find my ceramics at

Odematelier.com, Stockholm, Sweden
Maud and Mabel, London, England
Untitled Flowers, London, England
The Interior, East Hampton, NY, USA
Stock & Pantry, Seattle, USA
Cloistered Collection, Irvine, Ca, USA
Maison Sophie Lacasse, Paris, France

Du är välkommen att kontakta mig via mail om du är intresserad av att köpa något av min keramik. Är du i Stockholm kan vi bestämma en tid för ett besök i verkstan. Om du befinner dig någon annanstans kan jag kanske skicka det du vill ha.